| ♥ Aku Muslim Sederhana ♥ |
MY WORD BERITA IKUT SAYA Dashboard



Kesihatan dan Shaklee
Thursday, February 27 • 11:40 PM • 0 bangga menjadi muslim ♥

lokasi : tengah menyandar tepi birai katil sambil mengilhamkan sesuatu


Bismillahirrahmanirrahim. In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful. salam to all reader, to all Muslim around the world. alhamdulillah diberi kesempatan yang teramat berharga iaitu nikmat nyawa.alhamdulillah, masih bernafas dengan izinNya di kala usia akan mencecah angka 2* tahun. (hehe, rahsia) ** hint, masih muda.

kesibukan di sekolah agak membataskan utk berkarya.  tp, malam ni nak berkarya juga. rase rindu tibe2.

hingga ke hari ni, sy terfikir pernah tak kite semua bersyukur atas dua ANUGERAH yang Allah berikan kepada kita. kita boleh berjalan dengan baik. membebel dengan lancar sekali dalam kelas khususnya utk kaum guru mcm aku. boleh pergi balik sekolah dengan aman dan selamat sekali. bole makan dengan suapan sendiri. boleh melihat pembesaran anak-anak dengan lancar sekali. pernah kah kite bersyukur TERMASUK AKU!!

ERRR...killer question.. tepuk dada, tanya iman di sanubari.

well..


KESIHATAN adalah ANUGERAH terbaik dari Allah 
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Rasulullah SAW pernah bersabda:

" Ada dua jenis nikmat yang banyak melekakan ramai manusia iaitu NIKMAT SIHAT dan NIKMAT MASA LAPANG. "(Hadis riwayat Bukhari)

jadi, selagi nikmat sihat ni Allah pinjamkan, jagelah ia sebaiknya. saye nak share beberapa tips menjage kesihatan dengan baik. almaklumlah dunia skrg sgt canggih kan. jadi, gunakan kecangggihan itu utk menjage kesihatan dengan baik. tapi bukan membazir taw! 

skrg ni, ramai rasenye rakyat malaysia yang menggunakan produk SHAKLEE untuk menjaga kesihatan diri. contohnya kesihatan wanita seperti kecantikan, nak slim mcm saye ^^ dan banyak lagi. 

APA ITU SHAKLEE??

Pada yang tak tahu tentang shaklee boleh GOOGLE SEARCH ye kawan-kawan untuk mengenali dengan lebih lanjut. dan saye sendiri adalah pengamal shaklee. almaklumlah, cikgu. banyak membebel, banyak berjalan yang memerlukan sy menjage kesihatan dengan sebaik-baiknya dan menambahkan tenaga supaya tak lesu dan keletihan.

macam saye sendiri, saye telah mengamalkan produk shaklee ni dalam 3 bulan lebih dan hasilnya, wooowww, memberansangkan. pada yang x tahu lagi, produk shaklee menyediakan pelbagai jenis nutrisi sama ada utk kecantikan, ke'slim'an dan banyak lagi. dan yang paling best, untuk bakal-bakal ibu dan ibu yg breast feed baby, pun bole mengamalkan nutrisi ini. mcm-mcm ada.

mcm saye sendiri, saye mengamalkan set maintainkan berat badan @ kurus (hihi, malu nk ckp, i mean keep it maintain) dan set kecantikan. dua-dua set ni boleh di ambil serentak, tapi dan tapi, ade vitamin yang x bole dimakan serentak. kalau ade yang berminat, nanti korang cari la ejen shaklee terdekat dan ejen korg tu akan terangkan seterang-terangnya bg korg faham dan guide korg. 

APA YANG BEST DENGAN SHAKLEE??

yang paling best ialahhhhhh, ESP. Sangat2 best. all in one. dan bagi saye, ia mengenyangkan dan kite boleh control pemakanan kite kalau yang berhajat utk kurus lah. bukan setakat menguruskan, tp juga boleh untuk kecantikan, untuk tambahkan susu bagi yang breast feed dan mcm2 lagi. bagi yg baru nk amik ESP, maybe ejen korg nanti, akan cadangkan amik ESP ini sahaja. 



harganya tak mahal. lebih kurg RM1**, tak ingat harga. tapi berbaloi-baloi. boleh tahan hingga 3 bulan. macam saye, saye mengamalkan pagi dan malam. dan kesannya, alhamdulillah. menakjubkan. after 3 bulan. kulit sy pun cantik. berat maintain.


 antara produk lain yang saye amik ialah :

1. vita-E : untuk mengurangkan parut. sebab semua org taw kan ape function vitamin E. khususnya nak hilangkan parut2 gigitan nyamuk pd mereka yg mempunyai kulit sensitit atau parut cik JE @jerawat. hihi^^

2. Alfafa : untuk kes yang nk slim. pun bole di ambil oleh kaum ibu yang breast feed. maklumat lanjut boleh googling ye. then, caution!!! ALFAFA tak boleh diambil bersama VITA-E.

3. Vita-C : untuk kes yang nak jage kecantikan dan mengurangkan pertumbuhan jerawat.  kesannya, sgt baik. wlupun sy baru amik. ^^

4. Lecithin : lecithin ni set slim sekali dengan alfafa dan ESP. die mcm pil pati minyak tu. 

jadi, kepada sesiapa yang masih ragu2 dengan shaklee atau nak mencuba shaklee tapi takut, try tny org yang telah mengamalkan shaklee. tapi, niat kena baik. bukan utk cantik je. tapi demi kesihatan supaya kite senang bekerja dan beribadah kepadaNya. 

betulkan niat ye sebelum beli shaklee. kite hanya berusaha untuk jage kesihatan dengan baik. tapi Allah suka pada orang yang berusaha kan.

sekian, tinta dari,
akumuslimsederhana.
jazakallahukhairan :)





cuma gadis biasa.tiada apa-apa yang istimewa padanya.dengan menulis membuatkannya bahagia !


PAST

 budak hitam skodeng
my words

sweets 24
servant of Allah
architect of myself
nurse of muslimah
jenazah-to-be
mua'limah

jejak

  
kenangan lalu

Archive